Witam wszystkich. Dzisiaj z kolegą próbowaliśmy zamontować siatkę oddzielającą w bagażniku jego Octavii I kombi. Wszystko szło bardzo dobrze do momentu konieczności montażu zaczepów w podsufitce. Czy może ktoś z was już montował taką siatkę i może udzielić odpowiedzi jak można je zamontować ponieważ nie możemy dojść do sposobu montażu do elementów dachu. Mamy tylko dwa zaczepy bez żadnych elementów dodatkowych. Z góry dzięki. Pozdrawiam Darek.
Ja mam dwie dzury w podsufitce po takich zaczepach więc chyba będziecie musieli ciąć,
gdzie i za ile kupiliści tę siatkę i czy można kupić same zaczepy?
Pozdrawiam,
Paweł
P.S. jak pożyczę aparat to mogę forkę przesłać mailem.
Witam. Kompletna siatka kupiona na Allegro. Komplet wraz ze śrubami (śruby kupione w serwisie) to ok. 400 zł. Jeśli jesteś zainteresowany to w chwili obecnej na Allegro jest taka siatka w cenie ok. 270 zł z uchwytami. Jeśli będziesz miał możliwość zrobienia foto to bardzo by nas interesowały zdjęcia mocowań umieszczonych pod podsufitką. W razie czego proszę na priv. Pozdrawiam Darek.
Aby zamontować taką siatkę auto powinno być przystosowane. Przystosowane to znaczy powinno mieć wzmocnienia w miejscu mocowania zaczepów( podsufitka).
Właśnie jestem na etapie sprawdzania czy moje auto jest przystosowane i w dwóch stacjach ASO nikt nie był w stanie mi odpowiedzieć czy można zamontować tą siatkę u mnie. Może ktoś się oriętuje czy to w papierach auta jest jakoś zapisane, czy też trzeba będzie samemu opuścić podsufitkę i obejrzeć jak to wygląda?
Pozdrawiam Tombak
Jak odchylisz podsufitkę w miejscu mocowania zaczepów górnych plastikowych powinien być wspawany kawałek płaskownika z blachy z otworem gwintowanym i chyba drugim nie gwintowanych. Nie bardzo pamiętam bo ze trzy miesiące temu zamocowałem górne zaczepy.
Pozdrawiam,
Paweł
Taniej i lepiej. Bo dol sie wywala wklada tylko w otwory montazowe z dolu, a pies czy co tam bedziemy wozic z tylu, nie mowie juz o bagazach :idea: nie wpadna na 100% do srodka. Jedyny problem to jak pod sklepem chcemy ja szybko zdemontowac, zeby cos dlugiego przewiesc, ale na to juz tez znalazlem sposob i klade ja w bagazniku tak, ze prawie nie przeszkadza.
Witam
jeśli chodzi Ci o montaż uchwytów w podsufitce to musisz ją zdemontować, aby zamocować metalowe uchwyty ( nr części 1U9861821) , które są zamocowane za pomocą nitu mocującego ( N90777901) i śrub (N10268401)
Następnie wycinasz otwory w podsufitce, zakładasz ją i montujesz plastikowe zawiesia (1U9861705D) , które prawdopodobnie już posiadasz.
Jak założysz rzuć jakieś zdjęcia jak wyszło, też się przymierzam do założenia tej siatki
Miłej zabawy pozdrawiam
Witam
temat był już wałkowany b. dawno temu, ale własnie dzis mnie zainteresował. W mojej octavii kombi od ewnego czasu niezbędna mi jest taka przegroda (wykluczam metalowa). Kolega daba11 podaje nr katalogowe czesci. Nie mając etki musiałem sie posiłkować netem i znalazłem obrazki tu: http://www.tinyurl.pl?s0bT3Zqg Głownie chodzi mi o zaczep oznaczony nr 19...zastanawiam mnie czy mozna bedzie zaadaptować uchwyciki sprzedawane tu: http://www.tinyurl.pl?F8U9MaaC
Liczę, ze ktoś poradzi coś w tym temacie
Oskar
[ Dodano: Czw 28 Cze, 07 19:55 ]
Hmmm ...brak odpowiedzi, ale może ktoś mający kombi z zaczepami w suficie poda jaka jest między nimy odległość w cm. Ułatwi mi to troche zadanie zakupu siatki.
Oskar
czarne kombi + Concord GA-401 + President WA27 + "747"
Komentarz